Servings
4 vuxenportioner eller 6-8 barnportioner
Cooking
Ca
Author:
Elin Oresten
Smakrika kycklingbiffar med mozzarella och basilika, mums! Och med min favoritsås till, som är så enkel att laga.
Allergener:
⚠️Komjölk
⚠️Ägg (kan uteslutas)
Ingredients
- 600 g potatis
- 3 palsternackor
- 4 morötter
- olivolja
salt (för barn över 1 år), svartpeppar
- 500 g kycklingfärs
- 125 g mozzarella
- 1 äggula
- 1 liten gul lök
- 2 pressade vitlöksklyftor
- 1 kruka basilika
1 tsk salt (för barn över 1 år)
- svartpeppar
- 2,5 dl creme fraiche
- 2 msk chilisås
-
Uppdelad Tallrik - Bambu
Rotfrukter
Biffar
Sås
Produkter vi har använt
Do this:
Värm ugnen till 225 grader.
Skala potatis och rotfrukter och skär i bitar. Lägg på en plåt och ringla över olivolja. Salta och peppra. Tillaga i ugn i ca 30-40 min, tills det är mjukt.
- Skär lök och mozzarella i bitar.
- Servera rotfrukterna med kycklingbiffar och sås.
- Blanda ihop allt till kycklingbiffarna och stek sedan biffar i olivolja i ca 4-5 min på varje sida. Kontrollera så att de är genomstekta.
- Blanda ingredienserna till såsen.
Åldersanpassning
👶Från 6 till 9 månader
- skär rotfrukterna och kycklingbiffarna i långa bitar.
👶Från 9* månader och uppåt
- skär rotfrukterna och kycklingbiffarna i små bitar.
*När bebisen utvecklat ett pincettgrepp
Recipe listing
Näring (utvalda delar):
💪Protein från kyckling och ägg
💪Fett från olivolja och creme fraiche
💪Kolhydrater från rotfrukter
💪Zink från kyckling
💪Kalcium från mozzarella och creme fraiche