Cooking
15-20 Minutes
Author:
Elin Oresten
Dessa fries är så goda, krispiga utanpå och mjuka inuti. Näringsrika och mättande. En fullpottare till snack helt enkelt, eller kanske som tillbehör till en grillad middag? Himla goda också att doppa i dippen.
Allergener:
⚠️Gluten
⚠️Ägg
Ingredients
Do this:
Sätt ugnen på 200 grader.
- Skär zucchinin i avlånga bitar. Blanda ihop ströbröd, sesamfrön och kryddor i en skål. Lägg mjölet i en annan skål. Vispa upp ägget i en djupare tallrik eller skål.
- Doppa zucchinibitarna i mjölet först, sedan ägget och till sist i ströbrödsblandningen.
- Lägg sedan zucchinibitarna på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över rapsolja eller olivolja.
- Sätt in i ugnen i ca 15-20 minuter tills zucchinin fått fin färg.
- Blanda under tiden dippen och servera sedan dina zucchini-fries med dippen.
Recipe listing
Åldersanpassning:
👶Från 6 till 9 månader:
Servera zucchinibitarna långa och droppa över dippen på dem.
👶Från 9* till 12 månader: Servera zucchinibitarna långa eller i småbitar. Droppa över dippen.
👶Från ca 12 månader och uppåt:
Servera zucchinibitarna långa och låt barnet doppa bitarna i dippen.
*Från dess att bebisen utvecklat ett pincettgrepp
Näring (utvalda delar):
💪Protein från ägg
💪Kolhydrater från ströbröd
💪Fett från olja och ägg
💪Järn från teffmjöl, sesamfrön och ägg
💪Vitamin C från zucchini