Servings
4 vuxenportioner eller 6-8 barnportioner
Author:
Elin Oresten
Recept på riktigt krämig och god Torsk!
Det kan ibland vara lite svårt att få till större bitar av torsk som små bebisar kan greppa, testa då att sätta en bit fisk på en gaffel eller sked och erbjud den.
Allergener:
⚠️Mjölk
⚠️Fisk
Ingredients
- 4 portionsbitar med torsk
- 2 dl creme fraiche
- 1 dl grädde
- 1,5 msk tomatpuré
- 10 bitar soltorkade tomater
- 1-2 dl riven parmesanost eller annan smakrik ost
- Potatis (valfri mängd)
-
Uppdelad Tallrik - Sand
Produkter vi har använt
Do this:
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Skala och eventuellt skär potatisen till mindre bitar. Koka upp potatisen.
- Lägg torskbitarna i en ugnsform. Peppra och eventuellt salta. Blanda ihop creme fraiche, grädde och tomatpuré i en separat bunke.
- Skär soltorkade tomater i små bitar och rör ner i gräddblandningen.
- Smeta sedan blandningen över torsken och strö över ost.
- Tillaga i ugnen i ca 25 minuter.
- Servera torsken med nykokt potatis.
Åldersanpassning
👶Från 6 till 9 månader
- skär torsken i stora (gärna lite avlånga) bitar. Potatis serveras i klyftor.
👶Från 9* månader och uppåt
- skär torsken i lite mindre bitar. Potatis serveras i små bitar.
*När bebisen utvecklat ett pincettgrepp
Recipe listing
Näring (utvalda delar):
💪Protein från torsk
💪Fett från ost, grädde och creme friache
💪Kolhydrater från potatis
💪Vitamin B12 och D från torsk
💪Jod från torsk
💪Selen från torsk
💪Kalcium från grädde