Author:
Elin Oresten
Dessa kakor är bland de godaste kakorna jag gjort. Det är verkligen något speciellt med kombinationen saffran och apelsin. Dessutom innehåller de få ingredienser och är superenkla att göra.
Dessa kakor blir även så pass mjuka och spröda att de fungerar redan från 6 månader. Gör dem gärna lite tjockare om ni gör dem till en bebis så blir de ännu mjukare.
Allergener:
⚠️Nötter
⚠️Gluten
Ingredients
- 1 dl äppelmos
1 dl nötsmör (tex jordnötssmör eller mandelsmör, jag använde mandelsmör för en mer neutral smak)
2 msk havremjöl (välj glutenfritt havremjöl eller mixa glutenfritt havre till ett mjöl, för att få glutenfria kakor) eller vetemjöl
1 tsk bakpulver
0,5 gram saffran
Finrivet skal från en ekologisk apelsin
1 msk apelsinsaft (pressad apelsin)
Do this:
- Sätt ugnen på 175 grader (varmluft).
Blanda ihop alla ingredienser till en kaksmet.
Klicka ut smeten på en plåt med bakplåtspapper, klicka ut smeten med ca 0,5-1 cm höjd.
Baka i ugnen i ca 10 min. Tills kakorna fått färg både upptill och nedtill.
Recipe listing
Åldersanpassning:
👶6-9 mån: servera halva kakor eller skär dem i långa stänger. Se till att biten är tillräckligt mjuk (du ska kunna mosa den mellan dina fingrar om du trycker)
👶9-12 mån: skär kakan i små bitar för att öva pincettgrepp.
👶12 mån och uppåt: servera en hel kaka.
Här på Knatteplock's instagram hittar du även en video på receptet.