Category
Mellanmål/fika
Author:
Elin Oresten
Allergener:
⚠️ Gluten
⚠️ Ägg
⚠️ Mjölk
Detta recept går hur snabbt som helst att göra och blir otroligt gott med grädde och sylt. Nästan som vanliga våfflor!

Ingredients
4-5 brödskivor (ljust bröd om det ska likna våfflor)
1 ägg
1 dl valfri mjölk
1 msk honung (valfritt, ej för barn under 1 år)
1 krm vaniljpulver (eller vaniljsocker om du inte har honung hemma)
-
Barntallrik utan uppdelning
-
Haklapp med ärm och vattenavvisande ficka
-
Barngaffel
Produkter till servering
Do this:
Hetta upp våffeljärnet.
Vispa upp ett ägg i en djup tallrik. Rör i resten av ingredienserna.
Skär eventuellt bort kanterna på brödet och doppa skivorna i äggsmeten. Ju mer du doppar dem i smeten desto mjukare och mindre krispiga blir de*.
Smält lite smör i våffeljärnet. Lägg skivorna i våffeljärnet och grädda dem tills de fått färg.
Servera gärna våfflorna med grädde och sylt/färska bär!
Recipe listing
*För bebisar/små barn kan det därför vara bra att låta brödskivorna suga åt sig mycket vätska, men för äldre barn och vuxna är det godare att bara vända dem snabbt i vätskan så de blir lite mer krispiga.
Åldersanpassning:
👶 6-9 mån: servera i långa bitar, ca 2x6 cm
👶 9-12 mån: servera i små munsbitar, ca 1x1 cm
👶 12 mån +: servera i mindre bitar eller större för barnet att gnaga på
Här på Knatteplocks instagram hittar du en video på receptet!