Servings
4 vuxenportioner eller 8 barnportioner
Cooking
25 Minutes
Author:
Elin Oresten
Detta är så gott i all sin enkelhet. Och det går dessutom att variera med olika rissorter, proteinkällor och grönsaker bara fantasin sätter gränser. Denna version med havreris blir extra krämig och smakrik.
Allergener:
⚠️Gluten (spår av)
⚠️Ägg
⚠️Soja
⚠️Fisk
⚠️Mjölk (exkludera yoghurt för att undvika)
Ingredients
- 3 dl havreris
- 2,5 dl vatten
0,5 tsk salt (exkludera för barn under 1 år)
- 800 g kyckling
- 1 röd paprika
- 1 purjolök (ca 20 cm)
- 2 vitlöksklyftor
2,5 msk japansk soja (exkludera för barn under 1 år)
- 0,5 msk fisksås
- 2 lime (spara 1/2 till servering)
- en nypa chiliflingor
- 2 ägg
- rapsolja till stekning
- matyoghurt (valfritt)
-
Skål med sugpropp - Grå
Produkter vi har använt
Do this:
- Koka havreris i ca 10-12 min med vatten och salt. Späd eventuellt med mer vatten om det försvinner för snabbt.
- Skär kycklingen i bitar och stek i rapsolja och/eller smör i en stor gryta eller stekpanna. Hacka vitlök och låt steka med en stund.
- Skär paprika och purjolök i bitar och lägg i pannan. Låt allt steka tills kycklingen är genomstekt och paprikan är mjuk.
- Tillsätt havreriset i pannan och blanda i soja, fisksås, chili och limesaft. Knäck i äggen och blanda runt. Stek under omrörning i ytterligare ca 3 minuter.
- Servera gärna havreriset med lite yoghurt och lime på sidan av.
Åldersanpassning
👶Från 6 till 9 månader
- skär kyckling i långa skivor som bebisen kan suga på, eller riv den i små bitar efter tillagning och blanda med resten av riset. Skär paprikan i långa bitar.
👶Från 9* -12 månader
- riv kycklingen i små bitar med en gaffel efter tillagning. Skär paprikan i små bitar.
👶Från 12 månader och uppåt
- skär kycklingen i små bitar. Skär paprikan i små bitar.
*När bebisen utvecklat ett pincettgrepp
Recipe listing
Näring (utvalda delar):
💪Protein från kyckling
💪Fett från rapsolja
💪Kolhydrater från havreris
💪Zink från kyckling
💪C-vitamin från paprika