Author:
Elin Oresten
Här har ni mina go-to frallor när jag inte har något bröd hemma eller bara vill ha ett gott hembakat bröd snabbt. Passar perfekt som ett näringsrikt bröd till både frukost och mellis.
Tips! Ha i lite torkade frukt i mina frallor - för extra god smak och näring.
Allergener:
⚠️Mjölk
⚠️Spår av gluten
⚠️Ägg
Ingredients
- 2 ägg
3 dl mjölk (komjölk eller växtbaserad, tex havremjölk)
6,5 dl havregryn
2 tsk bakpulver
1 msk rapsolja
0,5 tsk salt (ej för barn under 1 år)
ca 1.5 dl hackade torkade aprikoser/plommon/fikon (valfritt)
Do this:
- Sätt ugnen på 250 grader.
Vispa upp äggen för hand och blanda med mjölk.
Blanda alla torra ingredienser och blanda ihop med äggblandningen. Blanda i rapsolja och torkad frukt.
Låt smeten stå och svälla i 10 min.
Klicka ut klickar med smet på en plåt med bakplåtspapper.
Baka i ugnen i ca 15 min. Låt svalna något innan du skär i dem.
Servera med exempelvis färskost och sylt/chiasylt eller smör och ost.
Recipe listing
Åldersanpassning:
👶6-9 mån: skär brödet i avlånga bitar
👶9-12 mån: skär brödet i små munsbitar
👶Från 12 mån och uppåt: skär brödet i skivor eller i mindre bitar beroende på vad som funkar bäst för barnet
Här på Knatteplock's instagram hittar du även en video på receptet.