Author:
Elin Oresten
Underbart goda och näringsrika saffransrutor (gluten- och mjölkfria).
Allergener:
⚠️Ägg
⚠️Stenfrukt
⚠️Spår av gluten (om man inte väljer glutenfria havregryn)
Ingredients
- 2 dl havregryn (välj glutenfritt om du vill)
2 mogna bananer
2 ägg
1 tsk bakpulver
2,5 msk mixade pumpafrön
1,5-2 msk aprikospuré (valfritt, blir saftigare)
1 paket saffran
1 krm vaniljpulver (valfritt)
2 dl havremjölk (jag tog Oatly ikaffe)
2 msk rapsolja
Do this:
Sätt på ugnen på 180 grader.
Mixa havregryn till ett mjöl. Blanda saffran med havremjölken och låt stå en liten stund.
Mortla pumpakärnor. Blanda ihop alla torra ingredienser.
Mixa sedan ihop resterande ingredienser så att det blir en smet. Häll i smeten i två brödformar klädda med bakplåtspapper eller en rund springform.
Grädda mitt i ugnen i ca 18-20 min eller tills att den inte är lös i mitten längre (kolla med en trästicka). Ta ut och låt svalna helt innan du skär kakan i rutor.
Recipe listing
Näring (utvalda delar):
💪Järn från pumpakärnor och aprikospuré
💪C-vitamin från aprikospuré
💪Fibrer från havre
💪Omega-3 från rapsolja
Åldersanpassning:
👶Passar från 6 månader