Category
Lunch/middag
Author:
Elin Oresten
Allergener:
⚠️ Mjölk
Det var alldeles för längesedan vi gjorde hemmagjord pesto och vi säger bara - wow!
Det går ju inte att jämföra med den köpta varianten. Detta blir otroligt, och med pumpakärnor i så blir den också ganska järnrik och toppen för kidsen.
Med denna pesto kan man göra goda pastasåser och grytor också. Vi gillar att mixa pesto med keso, det blir en så krämig och god pastasallad/pastasås.

Ingredients
2 krukor basilika
2 dl pumpakärnor
1-2 pressade vitlöksklyftor
1 dl finriven parmesan
1,5-2 dl olivolja
0,5 tsk salt (ej för barn under 1 år)
0,5-1 st citron (saften) - främjar järnupptaget
-
Barnskål med sugpropp
-
Mugg med sugrör
-
Bordsunderlägg
Produkter till servering
Do this:
Rosta pumpakärnorna i en torr stekpanna tills de fått lite färg.
Mixa alla ingredienser. Smaka av med salt, vitlök och citronsaft.
Förvara i en tät burk i kylen!
Vill du göra en kesopastasås, mixa bara 250 gram keso med ca 2 msk pesto så har du en otroligt krämig och god sås!
Recipe listing
Åldersrekommendation:
👶 Passar från 6 månader
Här på Knatteplocks instagram hittar du en video på receptet!