Category
Frukost/mellanmål
Author:
Elin Oresten
Vi har alltid velat testa detta bröd som är gjort på bara linser och yoghurt i princip. Har sett det på olika ställen på sociala medier och tänkt - kan det verkligen bli gott?
Men tji fick vi! För det blev ju helt galet bra! Det blev så fluffigt, gott och matigt.
Linser är ju så näringsrikt också - fullt med protein, järn, fibrer och annan näring. Woho!
Det vi tycker man bör göra är att skiva upp det och frysa in det direkt efter bakning, då det är som godast färskt. Så får man rosta en skiva i taget när man ska äta/servera det.
Vi testade att göra smeten i både en brödform och en grötpinneform, det blev toppen båda två.

Ingredients
350 gram torkade röda linser
3 dl naturell yoghurt
2 tsk bakpulver
1 tsk salt (exkludera till barn under 1 år)
-
Silikonform för grötpinnar
Produkt till recepet
Do this:
Blötlägg linserna i vatten över natten.
Häll bort vatten och skölj linserna. Mixa dem sedan slätt med yoghurt, bakpulver och salt.
Häll smeten i valfri bakform, tex en grötpinneform (halvera då receptet) eller bakplåtspappersklädd brödform.
Baka i ugnen i ca 15 min (grötpinneform) eller 40-45 min (brödform) i 200 grader. Känn med en sticka så att det är klart.
Låt svalna innan du skär i det. Frys in det du inte äter direkt.
Recipe listing
Åldersanpassning:
👶 6-9 mån: servera i långa bitar, ca 2x6 cm
👶 9-12 mån: servera i små munsbitar, ca 1x1 cm
👶 12 mån +: servera i skivor eller mindre bitar
Här på Knatteplocks instagram hittar du en video på receptet!