Category
Frukost/Mellis
Preparation
20 Minutes
Cooking
50 Minutes
Author:
Elin Oresten
Saftig och god persiko- och kokoskaka. Fri från både gluten- och mjölk. Passar både som frukost, mellis och fika.
Allergener:
⚠️ Ägg
⚠️ Stenfrukt
Ingredients
2-3 st persikor
2 st stora mogna bananer
0,5 dl rapsolja
3 st ägg
1,5 dl kokosmjölk:
-1 dl av den tjocka delen av kokosmjölken
-0,5 dl av den vattniga delen av kokosmjölken0,5 dl mixade pumpakärnor
1,5 dl kokosmjöl
3 tsk bakpulver
1 tsk vaniljpulver
Do this:
Sätt på ugnen på 180 grader.
Mixa bananerna med en stavmixer.
Knäck i äggen i en skål. Blanda i 1 dl av den tjocka delen av kokosmjölken och 0,5 dl av den vattniga delen av kokosmjölken. Rör i rapsolja och banan.
Blanda ihop de torra ingredienserna. Häll i dem i bananblandningen. Blanda så att det inte är några klumpar kvar.
Skölj persikor och skär dem i relativt tunna klyftor.
Häll smeten i en oljad och bröad brödform (bröa gärna med riven kokos!), eller använd bakplåtspapper. Placera ut persikoklyftor över hela smeten och tryck ned dem lite lätt.
Tillaga kakan i ca 50 min. Låt svalna innan du skär i den.
Recipe listing
Age rating: 👶 From 6 to 9 months - cut the cake into long pieces 👶 From 9* to 12 months - cut the cake into small pieces 👶 From about 12 months - cut the cake into rectangular pieces *From the time the baby develops a tweezer grip Nutrition (selected parts) 💪 Protein from eggs and coconut flour 💪 Carbohydrates from banana and peach 💪 Fat from rapeseed lja, coconut milk and eggs 💪 Iron from pumpkin seeds and eggs 💪 Vitamin D from eggs 💪 Potassium from banana and coconut milk