Category
Mellis
Servings
8
Author:
Elin Oresten
Enkla och goda glassar med smak av karamell.
Allergener:
⚠️ Inga vanliga allergener
OBS!
Viktigt att använda osvavlade aprikoser för att få till karamellsmaken. Osvavlade aprikoser är mörka i färgen då de inte är behandlade med svavel. Svavel är ett ämne som används för att motverka att torkade aprikoserna blir mörka.
Ingredients
2 dl kokosmjölk
75 gram torkade aprikoser - osvavlade
1 krm vaniljpulver (valfritt)
Produkter vi har använt
Do this:
Blötlägg aprikoserna i minst 4 timmar. Lägg dem i så mycket vatten att det precis täcker aprikoserna.
Mixa sedan alla ingredienser i en mixer eller matberedare till en slät och tjock blandning, inklusive vattnet som aprikoserna legat i.
Häll blandningen i glassformar. Har du inte 8 glassformar så kan du hälla resten i en matlåda för att göra kulglass.
Ställ in i frysen och låt stelna. Låt tina något innan servering så att glassen inte är stenhård.
Recipe listing
Åldersanpassning:
👶 Passar från 6 månader och uppåt
Näring (utvalda delar):
💪 Fett från kokosmjölk
💪 Kolhydrater från aprikoser
💪 Järn från aprikoser
💪 Kalium från kokosmjölk
💪 Vitamin C-från aprikoser