Category
Frukost/mellanmål
Servings
ca 4-5 portioner
Author:
Elin Oresten
Allergener:
⚠️ Nötter
⚠️ Spår av gluten
⚠️ Mjölk
Detta är en enkel och god frukost med smak av kardemumma och mandel – som en semla i skål.
Det vi älskar mest med overnight oats är att man kan förbereda en stor batch inför veckan och så har man frukosten klar för flera dagar.

Ingredients
4 dl havregryn
4 dl mjölk (eller växtbaserad dryck)
2 dl naturell yoghurt eller vaniljyoghurt med valfri fetthalt (eller växtbaserad yoghurt)
1/2-1 msk malen kardemumma (beroende på smak)
4 msk mandelsmör
1 stor mosad banan eller 1,5 dl äppelmos
4 msk chiafrön
Mandelsmör (undvik tjocka klumpar till bebisar, sprid hellre ut mandelsmöret på toppen)
Mandelspån
Eventuellt lite extra kardemumma
Eller varför inte en klick vispad grädde!
-
Barnskål med sugpropp
-
Greppvänlig barnsked
-
Bordsunderlägg
Topping
Produkter till servering
Do this:
Blanda alla ingredienser i en skål eller burk.
Rör om ordentligt och ställ i kylen över natten (eller minst 3 timmar).
På morgonen, späd den eventuellt med lite mer yoghurt eller mjölk till önskad konsistens. Rör om innan varje servering.
Servera i en skål. Toppa med något gott.
Recipe listing
Åldersrekommendation:
👶 Passar från 6 månader
Här på Knatteplocks instagram hittar du en video på receptet!