Author:
Elin Oresten
Allergener:
⚠️ Gluten
⚠️ Ägg
⚠️ Mjölk
Har ni också barn som älskar majs? Då är dessa pannkakor för er!
Det här är verkligen hur lätt som helst och med en burk majs, lite mjölk, ägg och mjöl så kan du göra dessa supergoda och fina pannkakor.
Järnberika gärna med lite pumpakärnor eller palttunnbröd så blir de extra järnrika!

Ingredients
140 gram majskorn (från burk, avrunna)
1/2 dl fullkornsmjöl (jag tog fullkornsdinkel)
1 dl valfri mjölksort
1 ägg
1 tsk bakpulver
En nypa salt (exkludera till barn under 1 år)
Smör och/eller olja för stekning
0,5 dl mixade pumpakärnor eller 1 msk mixat palttunnbröd (valfritt)
-
Barnskål i silikon
-
Barngaffel
Produkter till servering
Do this:
Mixa alla ingredienser till en slät smet.
Hetta upp en stekpanna på medelvärme och tillsätt lite smör eller olja.
Häll i en liten mängd smet för varje pannkaka och grädda tills det bildas bubblor på ytan. Vänd pannkakan och stek ytterligare någon minut tills den är gyllene.
Servera pannkakorna varma. De är goda som de är eller tillsammans med gräddfil, avokado eller en klick yoghurt för en mer matig variant. Eller med blåbär och yoghurt för en mer söt variant.
Recipe listing
Åldersanpassning:
👶 6-9 mån: servera i långa bitar, ca 2x6 cm
👶 9 mån + : servera i små munsbitar, ca 1x1 cm
Här på Knatteplocks instagram hittar du en video på receptet!