Servings
2 portioner
Author:
Elin Oresten
Overnight oats är perfekt att förbereda på kvällen och servera som snabb frukost på morgonen.
Denna version är otroligt krämig och enkel eftersom man mixar ihop alla ingredienserna. Plus att den är väldigt järnrik - pumpakärnor, havregryn och chiafrön bidrar alla till järn. Toppen för små barn med andra ord
Allergener:
⚠️Spår av gluten
Ingredients
1,5 dl jordgubbar (jag använde frysta som var tinade)
1,5 dl havregryn
2 dl kokosmjölk
1 tsk vaniljpulver
1,5 msk chiafrön
1 msk pumpakärnor
1 st färsk dadel (valfritt, för lite extra god smak)
- Ev. mer kokosmjölk och vatten för att späda till önskad konsistens
Do this:
- Lägg alla ingredienser i en mixer och mixa slätt.
Häll sedan krämen i en tät liten matlåda eller liknande.
Låt den stå i kylen i minst 2 timmar, helst över natten.
Späd den på morgonen med mer kokosmjölk eller vatten till önskad konsistens.
Recipe listing
Åldersrekommendation:
👶 passar från 6 månader
Här på @Knatteplock's instagram hittar du även en video på receptet.