Servings
Ca 20-25 nuggets
Author:
Elin Oresten
Allergener:
⚠️ Ägg
⚠️ Gluten
⚠️ Mjölk
Ingredients
- 2 morötter
1/2 zucchini
1 ägg
500 gram kycklingfärs
3 msk potatismjöl
1 tsk lökpulver
1 tsk salt (exkludera till barn under 1 år)
0,5 tsk svartpeppar
2-3 dl panko ströbröd
Rapsolja till stekning
Do this:
- Riv morötterna och zucchinin och krama ut vattnet över diskhon med händerna.
Blanda färsen med grönsakerna, potatismjöl, kryddor och ägg. Ställ in färsen i kylen en stund.
Forma små platta biffar med lätt blötadee händer. Lägg panko på en tallrik och lägg sedan kycklingbiffarna i pankot. Sprid panko överallt på kycklingen.
Hetta upp rikligt med rapsolja i en stekpanna. Stek sedan nuggets på medelhög värme, ca 4 min på varje sida. Akta så att de inte bränns, för bebisar under 1 år kan man steka på lite lägre värme för att undvika att de får för mycket stekyta.
Stek dem tills de är genomstekta eller kör in dem i 10 minuter på 200 grader i ugnen efter att de fått lite stekyta.
Blanda ihop ingredienserna till såsen.
Servera sedan nuggets med currysås och valfria tillbehör.
Recipe listing
Åldersanpassning:
👶6-9 mån: skär nuggets i långa bitar, eller servera som de är om du formar dem lite avlånga
👶9 mån och uppåt: skär nuggets i små munsbitar eller servera som de är
Här på @Knatteplock's instagram hittar du även en video på receptet.