Category
Frukost
Author:
Elin Oresten
Allergener:
⚠️ Nötter och frön
⚠️ Spår av gluten
Den här chokladgranola har gått varm hemma hos oss senaste tiden. Till yngre barn mixar vi den så alla större hårda bitar försvinner.
Så smidigt att toppa yoghurten, smoothien eller gröten med denna så har man en lyxig frukost på nolltid!
Testa gärna detta om ni vill skoja till frukosten lite och tillföra mycket näring och fibrer på ett enkelt sätt.

Ingredients
10 färska urkärnade dadlar
1/2 dl rapsolja
1/2 dl mandelsmör (eller annat valfritt nötsmör)
1,5 dl vatten
6 dl havregryn
1 dl solrosfrön eller pumpakärnor
1 dl hackade hasselnötter eller mandlar
1-2 msk kakao (efter smak)
En nypa salt (kan exkluderas till barn under 1 år)
Eventuellt russin eller annan hackad torkad frukt
-
Barnskål med sugpropp
-
Barnsked
Produkter till servering
Do this:
Sätt på ugnen på 190 grader.
Mixa dadlar med olja och vatten till en ganska slät vätska.
Blanda de övriga ingredienserna i en bunke. Rör i dadelmixet tills det skapats en kladdig blandning.
Sprid ut blandningen jämnt på en plåt.
Ställ in plåten i ugnen och rör om var 5e minut så det inte bränns. Tillaga tills allt fått lite färg, ca 20-30 min.
Ta ut plåten och låt granolan svalna och stelna.
Mixa eventuellt lite granola till barn under 3 år så att alla stora och hårda bitar försvinner. Tillsätt russin eller annan torkad frukt till barn över 1 år.
Recipe listing
Åldersanpassning:
👶 6 mån-3 år: mixa granolan så att alla stora hårda bitar försvinner
👶 3 år + : servera som den är
Här på Knatteplocks instagram hittar du en video på receptet!