Servings
2-3 portioner
Author:
Elin Oresten
Mannafrutti gjord på hirsmannagryn. Hirs är naturligt glutenfritt och mer järnrikt än den ”vanliga” varianten på vete. Hirsmannagryn finns att köpa i hälsokostbutiker och online på tex diverse apotek.
Det går att göra denna mjölkfri genom att använda växtbaserad mjök och grädde, tex havremjölk och havre/soja/kokosgrädde. Det viktiga är dock att mjölken inte är allt för snål på fett.
Ingredients
- 2 msk mannagryn (på vete eller hirs)
1 msk mixade pumpakärnor (valfritt, för mer järn)
2,5 dl valfri mjölkdryck
0,5 tsk vaniljpulver
0,75 dl vispad grädde (ca 2 msk ovispad)
Topping: tex mosade hallon eller chiasylt
-
Hjärtskål - Ochre
Produkter vi har använt
Do this:
koka upp mannagryn, mixade pumpakärnor och mjölk i en kastrull. Låt det puttra under omrörning i ca 5 minuter. Ta bort från plattan och låt gröten svalna. Vispa grädde. Blanda gröten med grädde och vaniljpulver. Servera med frukt eller bär.
Håller i kylskåp i upp till ca 3 dagar.
Recipe listing
Åldersanpassning:
👶Passar från 6 månader