Author:
Elin Oresten
Allergener:
⚠️ Jordnöt
Gillar ni indisk mat? Då är det här receptet perfekt! Krämig sås och en härlig smak från mango och curry. Passar till hela familjen och kanske blir det här en ny middagsfavorit hemma hos er!
Ingredients
4 portioner ris
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
Olja till stekning
400 gram fryst (men tinad) blomkål
300 gram mangobitar
2 msk riven ingefära
1,5 msk gul curry
1 msk paprikapulver
800 gram kycklingfilé
5 dl kokosmjölk
2 grönsaksbuljongtärningar (exkludera till barn under 1 år)
Salt efter smak (exkludera till barn under 1 år)
Jordnötter (valfritt, mortla fint till små barn)
-
Barnskål
-
Barnsked
-
Barngaffel
Perfekta produkter till servering
Do this:
Skölj riset och koka det i ett överflöd av vatten (minskar aresnikhalten).
Finhacka lök. Hetta upp olja i en gryta och lägg i löken samt pressa i vitlök. Stek tills löken är mjuk och glansig.
Addera kryddorna, ingefära, blomkål och mango till grytan. Låt steka tills allt blvit mjukt.
Mixa sedan ihop det som är i pannan med kokosmjölk. Häll i såsen i pannan igen. Smula i buljongen.
Skär kycklingen i små bitar. Lägg i den i pannan och låt koka i ca 20 minuter, tills kycklingen är genomkokt. Smaka av med salt.
Servera grytan med ris och fint mortlade jordnötter.
Recipe listing
Åldersanpassning, plockmat:
👶 6-9 mån: skär kycklingen i långa bitar (ca 2-3 cm breda) som bebisen får suga på
👶 9-12 mån: riv den tillagade kycklingen i små bitar/remsor
👶 12 mån och uppåt: skär kycklingen i små bitar
Här på Knatteplock´s instagram hittar du en video på receptet.