Category
Frukost/mellanmål
Author:
Elin Oresten
Har ni testat att göra hemmagjort äppelmos någon gång? Det är verkligen så enkelt och framförallt gott.
Vi brukar koka äpplena med lite vatten och sedan mixa. Men nu har vi även börjat köra dem i ugnen med pumpakärnor och kanel – och OJ OJ OJ! Vilken skillnad i konsistens och smak det blir.
När man kör äpplena i ugn blir det så krämigt. Sedan tillför pumpakärnorna både massa järn och god smak. Kanelen gör att det smakar äppelpaj.
Perfekt att toppa gröten, yoghurten eller pannkakan med! Eller att baka med. Eller att bara ge som det är.
Ingredients
Do this:
Sätt ugnen på 185 grader.
Skala och skär äpplet i stora bitar. Lägg bitarna på en plåt med bakplåtspapper. Strössla pumpakärnor och kanel över äppelbitarna.
Baka i ugnen i ca 15 minuter, tills äpplena är mjuka.
Mixa sedan allt till ett slätt mos, späd med vatten medan du mixar tills du når en önskad konsistens.
Förvara i kylen i upp till 7 dagar eller frys in!
Recipe listing
Åldersrekommendation:
👶 Passar från 6 månader.
Här på Knatteplocks instagram hittar du en video på receptet!