Author:
Elin Oresten
Allergener:
⚠️ Gluten
⚠️ Mjölk
⚠️ Senap
⚠️ Fisk
⚠️ Ägg
Detta är nog en av våra favoriträtter på sommaren. Så enkelt att göra, och så fräscht men samtidigt väldigt gott. Perfekt också att ta med sig ut i kylväskan i sommar!
Ingredients
400 g pasta
2 dl matyoghurt, crème fraiche eller gräddfil
1 dl majonnäs
1 msk dijonsenap
1 dl riven parmesanost
2 msk citronsaft
1 tsk salt (ej för barn under 1 år)
2 krm svartpeppar
2 st tonfiskburkar (á 185g)
1 dl hackad dill
0,5 finhackad rödlök
1 dl finhackade soltorkade tomater
Rostad lök att toppa med
-
Barnskål
-
Barngaffel
-
Barnsked
-
Barnmugg med sugrör
Perfekta produkter till servering
Do this:
Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
Blanda creme fraiche med majonäs, senap, parmesan och citron samt kryddor.
Lägg tonfisk, dill, rödlök och tomater i en stor bunke eller skål. Rör ihop det med creme fraiche blandningen och pasta. Servera med lite rostad lök på!
Recipe listing
Åldersanpassning:
👶 6-9 mån: använd greppvänlig pasta, så som fusilli eller annan stor pasta som bebisen kan greppa med hela handen
👶 9 mån och uppåt: använd valfri pasta som du tycker passar barnet, tex fusilli eller penne.
Här på Knatteplocks instagram hittar du en video på receptet.