Author:
Elin Oresten
Allergener:
⚠️ Ägg
⚠️ Mjölk
⚠️ Spår av gluten
⚠️ Spår av nötter
Otroligt goda och fluffiga muffins som är perfekta till sommarens fika och mellanmål.
Dessa går åt som smör i solsken och är perfekta att fylla frysen med!
Ingredients
2 st ägg
2 dl naturell yoghurt
6 st urkärnade färska dadlar
1 st liten ekologisk citron (saften och skalet)
0,75 dl rapsolja
3,5 dl havremjöl
1,5 dl riven kokos
2 tsk bakpulver
3 tsk chiafrön
-
Muffinsform
Perfekt produkt till detta recept
Do this:
Sätt ugnen på 185 grader.
Vispa upp äggen lätt med yoghurt för hand. Mixa ihop med dadlarna till en ganska slät smet. Rör i olja och citronjuice och zest.
Blanda de torra ingredienserna och rör i dem i äggblandningen. Tillsätt sist chiafröna och blanda ihop till en smet.
Häll smeten i muffinsformar. Baka i ugnen i ca 12-18 min beroende på storlek på muffinsarna, känn med en sticka så att de är klara.
Recipe listing
Åldersanpassning:
👶 6-9 mån: servera en hel eller halv muffin
👶 9-12 mån: servera muffinsen i små munsbitar
👶 12 mån och uppåt: servera en hel muffin
Tips!
Placera muffinsformen på ett galler eller plåt innan du fyller formen med smet. Då blir det lättare att förflytta muffinsformen till ugnen.
Här på Knatteplocks instagram hittar du en video på receptet.