Servings
4 vuxenportioner eller 6-8 barnportioner
Author:
Elin Oresten
Allergener:
⚠️Jordnöt
⚠️Eventuellt soja
Ingredients
- 1 vitlöksklyfta
- 2 cm ingefära
- 1 msk olja
- 0,5-1 tsk sambal oelek
- 1 dl jordnötssmör
- 400 ml kokosmjölk
- 400 gram naturell tofu
- Ris eller havreris (valfri mängd)
- Valfria grönsaker (tex riven morot och avokado)
1-2 msk japansk soja
-
Uppdelad Tallrik i Bambuträ
Vuxenanpassning eller för äldre barn
Produkter vi har använt
Do this:
- Koka upp ris eller havreris enligt anvisningen på förpackningen.
- Skär tofun i lämpliga bitar utifrån ålder. Stek dem i rapsolja i en stekpanna tills de är lite lätt gyllene.
- Pressa vitlök och riv ingefära. Stek dem i olja i en kastrull tills det är mjukt. Tillsätt sambal och fräs lite till. Sänk värmen och rör ner jordnötssmöret.
- Häll i kokosmjölk och eventuellt soja. Låt puttra ca 4 min. Späd eventuellt med lite vatten om den är väldigt tjock.
- Häll sedan såsen över tofun i stekpannan. Servera med ris och grönsaker.
Åldersanpassning
👶Från 6 till 9 månader
- skär tofun i långa bitar. Servera riset klumpigt.
👶Från 9* månader och uppåt - skär tofun i små bitar. Öva på att äta med gaffel från ca 12/13 månader.
*När bebisen utvecklat ett pincettgrepp
Recipe listing
Näring (utvalda delar):
💪Protein från tofu
💪Fett från rapsolja och jordnötssmör
💪Kolhydrater från ris/havreris
💪Järn från tofu
💪C-vitamin från ingefära