Category
Mellis/fika
Author:
Elin Oresten
Allergener:
⚠️ Jordnöt
⚠️ Spår av gluten
Dessa bollar är perfekta att ha hemma när man vill ha en snabb mellis eller fika. Dessutom är de väldigt järnrika - med järn från havre, pumpakärnor och jordnötssmör. Även dadlar innehåller lite järn faktiskt.
Ingredients
4 dl havregryn (eller ca 3,5 dl färdigt havremjöl)
1 dl pumpakärnor
8 färska dadlar
1 dl jordnötssmör
ca 0,75-1 dl vatten eller havremjölk
1 dl mörka chokladknappar eller hackad choklad (valfritt, för en mer lyxig boll, passar för lite äldre barn pga koffeinhalten)
-
Tallrik utan sugpropp
Perfekta produkter till servering
Do this:
Mixa ihop havregryn med pumpakärnor.
Mixa sedan ihop havremixet med dadlar och nötsmör. Späd med så mycket vatten/havremjölk som behövs för att köra runt matberedaren/mixern.
Låt smeten vila i kylskåp i ca 15 min.
Blanda eventuellt i mörk choklad i smeten. Forma till bollar. Servera!
Recipe listing
Åldersanpassning:
👶 6-9 mån: forma dem lite avlångt (dessa kan ge lite kväljningar pga en viss kletig konsistens, tror du att de blir svåra att hantera kan du vänta lite med dem)
👶 9-12 mån: servera dem som de är (bollar) eller i små munsbitar
👶 12 mån och uppåt: servera dem som de är (bollar).
Här på Knatteplock´s instagram ser du en video på receptet.