Category
Mellanmål/fika
Author:
Elin Oresten
Allergener:
⚠️ Gluten
Dessa kakor är både supergoda och riktiga näringsbomber! Härligt chokladiga och bra konsistens för de minsta.
De kräver en viss tuggteknik även om de är mjuka för att vara kakor. Därav rekommenderar vi att ge dessa som tidigast runt 9 månader.
Ingredients
1 mogen banan
2 dl grovriven och urkramad zucchini
3 dl havregryn*
2 msk kakao (kan halveras till de minsta om man vill vara försiktig med koffein)
0,5 dl rapsolja
1 tsk bakpulver
2 msk mixat palttunnbröd (går att byta till 1 dl mixade pumpakärnor)
-
Haklapp i silikon
Perfekt produkt till servering
Do this:
Sätt ugnen på 200 grader.
Mixa eller mosa bananen till en slät puré.
Blanda i resten av ingredienserna i bananmoset.
Klicka ut smeten på en plåt med bakplåtspapper.
Baka i ugnen i ca 15 min. De ska kännas ganska mjuka fortfarande när du tar ut dem, de stelnar när de svalnar.
Recipe listing
*Vill du göra en hårdare kaka så kan du ta 0,5-1 dl extra havregryn och ha dem lite längre i ugnen. Passar då barn över 1 år.
👶 9-12 mån: servera i små bitar eller i halvor
👶 12 mån och uppåt: servera som de är eller i halvor
Här på Knatteplocks instagram hittar du en video på receptet.