Servings
10 muffins
Cooking
18 Minutes
Author:
Elin Oresten
Allergener:
⚠️ Ägg
⚠️ Gluten (välj glutenfria havregryn för att undvika)
Underbart goda havremuffins som smakar morotskaka!
Ett perfekt mellanmål eller varför inte en enkel frukost att plocka fram. Hett tips är att servera dessa med lite creme cheese. Vår muffinsform är perfekt till detta recept!
Ingredients
7 färska dadlar
3 ägg
3 msk rapsolja
1,75 dl havremjöl
2 tsk bakpulver
1 dl havregryn
1,5 tsk ceylonkanel
0,5 tsk vaniljpulver
2 stora morötter rivna
-
Muffinsform
Produkter vi har använt
Do this:
Sätt ungen på 180 grader.
Mixa dadlar tillsammans med ägg till en jämn smet i en matberedare eller med en stavmixer. Tillsätt rapsolja.
Om du gör eget havremjöl så mixar du havregryn till ett fint mjöl i tex en matberedare.
Blanda sedan de torra ingredienserna och blanda med äggblandningen.
Riv moroten och blanda i smeten. Fyll muffinsformar med smeten och grädda i ugnen i ca 18 minuter.
Recipe listing
Åldersanpassning:
👶6-9 mån: servera som de är eller i halvor
👶9-12mån: servera som de är eller i små bitar
👶12 mån +: servera som de är
Tips: Placera muffinsformen på ett galler eller en plåt innan du fyller formen med smet. Då blir det lättare att förflytta bakformen till ugnen.