Author:
Elin Oresten
Oerhört goda grötpinnar med en härlig kanelsmakande överraskning inuti. Perfekt inför kanelbullens dag med en näringsrik och god grötpinne som smakar kanelbulle. Dessa går även att göra i muffinsform om man hellre önskar den formen.
Allergener:
⚠️spår av gluten
⚠️Ägg
Ingredients
- 10 st torkade osvavlade aprikoser
- 1,5 tsk ceylonkanel
- 1 st mogen banan
- 1 ägg eller 3 msk kikärtsspad
- 1 msk rapsolja
- 0,5 dl havremjölk
- 1 dl havremjöl
- 1,5 tsk bakpulver
- 1 tsk kardemumma
-
Silikonform för grötpinnar
Produkter vi har använt
Do this:
Blötlägg aprikoserna i minst 4 timmar. Sätt ugnen på 200 grader (varmluft).
Mixa de blötlagda aprikoserna till en grov massa och blanda den med kanelen. Ställ åt sidan.
Mixa/mosa bananen till en slät puré och blanda den med ägg, rapsolja och mjölk.
Blanda sedan ned de torra ingredienserna och rör tills det blir en slät smet.
Häll hälften av smeten i en grötpinneform eller muffinsform. Klicka ut aprikosröran i varje grötpinne/muffin och toppa med det sista av smeten.
Baka i ugnen i ca 18 min, täck eventuellt med lite folie om grötpinnarna får mycket färg. Låt svalna innan servering.
Recipe listing
Åldersanpassning servering:
👶6-9 mån: servera en hel grötpinne eller halv muffin
👶9-12 mån: servera en hel grötpinne eller halv muffin, alternativt skär dem i små munsbitar
👶12 mån och uppåt: servera en hel grötpinne eller hel muffin