Servings
Ca 5 kakor
Author:
Elin Oresten
Dessa godingar gjorde jag till lunch när man har kokt potatis över. Blir nästan som en stekt version av palt. Gott och enkelt att variera med olika fyllningar beroende på vad som finns hemma.
Går fint att frysa också och ta fram som en enkel middag eller lunch.
Allergener:
⚠️Gluten
⚠️Mjölk
Ingredients
- 400 g kokt potatis
1,5 dl vetemjöl
Valfri fyllning (tex strimlad skinka, mosade bönor, linser)
Ca 2 dl riven ost
Valfri kryddning (tex oregano, timjan)
Smör och rapsolja till stekning
Do this:
- Mosa ihop potatisen med mjölet till en smidig deg. Det gör inget om det är små potatisbitar kvar.
Ta en liten del av degen och platta ut till en stor cirkel. Placera fyllningen, osten och kryddorna i mitten av cirkeln. Stäng cirkeln genom att vika in kanterna mot mitten.
Repetera föregående steg tills degen är slut.
Stek potatiskakorna på bägge sidor i en stekpanna med olja och smör, tills de fått en gyllenbrun yta.
Låt svalna något innan servering.
Recipe listing
Åldersanpassning:
👶6-9 mån: skär i halvor
👶9-12 mån: skär i småbitar (ca 1x1 cm)
👶12 mån och uppåt: skär i halvor eller småbitar
Här på Knatteplock's instagram hittar du även en video på receptet.