Author:
Elin Oresten
Allergener:
⚠️ Mjölk
⚠️ Ägg
⚠️ Gluten
Nu börjar det ju bli picknick-tider och då är det ju alltid härligt med lite tips på bra mat att ta med.
Dessa fyllda french toasts är lika goda att äta varma som kalla och är den ultimata maten att ta med sig ut. Vi tipsar om dessa två goda fyllningar - en med smak av äppelpaj och en med linser och ost!
Ingredients
8 st toastbröd
2 st ägg
0,5 dl mjölk eller grädde
Smör till stekning
2-3 msk färskost
1 äpple (grovrivet och urkramat från vätska)
1 tsk ceylonkanel
1 msk mixade pumpakärnor (valfritt, för extra järn)
2-3 msk färskost
1 dl kokta linser
1 dl riven ost
1 tsk lökpulver
1 tsk torkad timjan eller oregano
-
Vattenflaska
-
Barnskål
Fyllning äppelpaj (till 4 brödskivor)
Fyllning linser och ost (till 4 brödskivor)
Perfekta produkter till picknicken
Do this:
Skär eventuellt bort kanterna från brödet.
Platta till bröden med händerna. Bred färskost på bröden och lägg på fyllningen på ena brödet. Lägg på andra brödet på fyllningen.
Vispa upp äggen med mjölken och doppa hela bröden med fyllning i äggvispet så att brödet suger åt sig vätskan.
Hetta upp smör i en stekpanna och stek sedan bröden med fyllning tills de fått en gyllenbrun yta.
Låt svalna något och skär sedan bröden i långa bitar.
Recipe listing
Åldersanpassning, servering som plockmat:
👶 6-9 mån: skär french toasts i långa bitar
👶 9 mån och uppåt: skär french toasts i långa bitar eller i små bitar om det passar barnet bättre.
Förvaring:
❄️ I kylen i upp till 3 dagar, eller fryses in.
Här på Knatteplock´s instagram hittar du en video på receptet.