Servings
ca 12-14 st remmar per smak
Author:
Elin Oresten
Många recept för fruktremmar innehåller honung för att balansera eventuella sura smaker från bär och frukt. Jag har istället använt banan för lite sötma. Vill man så kan man istället använda 2 msk honung (dock inte för barn under 1 år).
Jag gjorde mina fruktremmar rätt tunna men för bebisar under 1 år rekommenderar jag att göra dem lite tjockare, det blir lättare att äta då (eller suga på rättare sagt). Men det tar lite extra tid i ugnen.
Allergener:
⚠️Inga vanliga allergener
Ingredients
- 450 gram fryst mango
- 1 banan
- 1 krm vaniljpulver
- 450 gram bär (förslagsvis hallon och blåbär blandat)
- 1 banan
Mangosmak
Bärsmak
Do this:
- Sätt på ugnen på 80 grader.
- Värm mango eller bär i en kastrull, eller i en bunke i mikron.
- Ställ åt sidan och lägg i banan. Mixa slätt med en handmixer eller i en matberedare.
- Ta fram en plåt med bakplåtspapper. Smeta över blandningen på bakplåtspappret (ca 0,3 cm högt). Smeta ett tjockare lager för barn under 1 år (ca 0,5 cm).
- Låt torka i ugnen i ca 4-6 h beroende på tjocklek på den utsmetade blandningen. Öppna gärna ugnen och släpp ut lite ånga då och då. Ta ut plåten innan det torkat totalt, lite seghet ska finnas kvar. Skär eller klipp sedan remmar eller små bitar.
- Förvaras i tät burk i kylskåpet, håller ca 1 månad.
Recipe listing
Åldersanpassning:
👶Från 6 till 9 månader
- gör remmarna lite tjockare (ca 0,5 cm) och servera som långa remmar.
👶Från 9* till 12 månader
- gör remmarna lite tjockare (ca 0,5 cm) servera som remmar eller små bitar.
👶Från cirka 12/13 månader
- gör remmarna tunt om så önskas. Servera i små bitar eller som remmar.
*Från dess att bebisen utvecklat ett pincettgrepp
Näring (utvalda delar):
💪C-vitamin från mango, hallon och blåbär
💪Vitamin A från mango
💪Vitamin E från mango och hallon
💪Vitamin K från hallon och blåbär