Author:
Elin Oresten
Allergener:
⚠️ Mjölk
⚠️ Gluten
Visste du att det går att göra proteinrik glass som smakar cheesecake med keso? Det är möjligt, och det är riktigt gott! I detta recept är det jordgubbar men det går lika bra med exempelvis blåbär.
Tips :
Våran silikonform för miniglassar är perfekt till detta recept!
Ingredients
1,5 dl keso 4 %
3 färska urkärnade dadlar
0,5 tsk vaniljpulver
3-4 st jordgubbar
1-2 st digestivekex (valfritt)
Frystorkade jordgubbar (valfritt)
-
Silikonform till miniglassar
Produkt vi har använt
Do this:
Mixa keso med dadlar och vaniljpulver till en slät glassmet.
Hacka jordgubbarna i små bitar och vänd ner dem i kesoblandningen.
Häll smeten i glassformar.
Använder du öppna glassformar kan du strössla lite krossade digestivekex och frystorkade jordgubbar på glassmeten.
Frys in i minst 4 timmar. Låt tina något innan servering.
Recipe listing
Åldersrekommendation:
👶 Passar från 12 månader pga salt i keso, dock i små mängder går det bra till mindre barn från 6 månader.
Här på Knatteplock´s instagram hittar du en video på receptet.