Servings
8 små pannkakor
Author:
Elin Oresten
Allergivänliga pannkakor, de innehåller varken ägg, gluten (välj garanterat glutenfria havregryn) eller mjölk (jag använde havremjölk).
Allergener:
⚠️Inga vanliga allergener (välj tex havremjölk och undvik smör för att undvika allergenen komjölk)
Ingredients
- 1 dl valfri mjölkdryck
- 1 dl havremjöl
- 1 tsk bakpulver
- 1 dl kokta vita bönor
- 3 msk aprikospuré
- 1 tsk ceylonkanel
- 1 nypa salt (för barn över 1 år och vuxna)
-
Enkel Skål - Dusty Green
-
Gaffel - Dusty Grey
Produkter vi har använt
Do this:
- Blanda havremjöl med kanel och bakpulver i en bunke. Tillsätt eventuellt en nypa salt.
- Skölj bönorna och mixa dem med aprikospurén till en slät massa. Blanda i mjölkdrycken.
- Rör i bönblandningen i de torra ingredienserna.
- Se till att allt blandar sig. Låt det stå och svälla i ca 15 min.
- Hetta upp lite neutral olja eller smör i en stekpanna. Klicka ut en klick smet (ca 1,5-2 msk) och vänd på pannkakan när det bubblar på ovansidan.
- Servera gärna med frukt och/eller bär för bästa järnupptag.
- Förvara i kylen i upp till 4 dagar eller frys in.
Åldersanpassning
👶Från 6 till 9 månader
- Servera pannkakorna i halvor eller långa remsor.
👶Från 9* till 12 månader
- servera pannkakorna små bitar på ca 1x1 cm.
*När bebisen utvecklat ett pincettgrepp
👶Från cirka 12 månader
- servera pannkakorna som de är eller i små bitar med en gaffel.
Recipe listing
Näring (utvalda delar):
💪Kolhydrater från havremjöl, bönor och aprikospuré
💪Fett från olja/smör
💪Järn från havremjöl, bönor och aprikospuré
💪Kalium från bönor
💪Vitamin B6 från aprikospuré