Category
Bananbröd med zucchini
Cooking
60 Minutes
Author:
Elin Oresten
Äggfritt och mjölkfritt bananbröd med zucchini, som blir så saftigt och gott.
Allergener:
⚠️ Gluten
Ingredients
- 4 mogna bananer
- 1 medelstor zucchini
- 1 dl havremjölk
- 0,75 dl rapsolja
- 3 dl vetemjöl
- 2 dl havregryn
- 0,75 dl mixade pumpakärnor
- 1,5 tsk bakpulver
- 2 tsk kanel (gärna ceylon)
- 2 krm vaniljpulver
Do this:
- Sätt på ugnen på 180 grader.
- Mixa bananerna tills alla bitar är borta. Rör i havremjölk och rapsolja i bananmixet. Blanda de torra ingredienserna i en separat bunke.
- Häll blandningen med de torra ingredienserna i de mixade bananerna. Rör runt tills allt blandat sig.
- Riv zucchinin grovt. Pressa ut så mycket vatten som det går över diskhon. Rör i zucchinin i resten av smeten.
- Häll smeten i en brödform klädd i bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 60 min eller tills den känns färdig. Den stelnar något när den svalnat men det är en väldigt saftig kaka/bröd.
- Servera med något gott pålägg, gärna med färskost och bär/chiasylt.
- Håller i ca 7 dagar i kylen. Går att frysa.
Recipe listing
Serving:
👶 From 6 to 9 months:
Cut the banana bread into large pieces that are slightly longer than the baby's palm and about 2-3 cm wide. Toast lightly.
👶 From 9* to 12 months:
Please toast and cut the banana bread into small pieces, about 1x1 cm.
*From the time the baby develops a tweezer grip.
Near ng (selected parts):
💪 Carbohydrates from banana, wheat flour and oatmeal
💪 Fat from rapeseed oil and pumpkin seeds
💪 Iron from pumpkin seeds and oatmeal
💪 Potassium from banana
💪 Vitamin C from zucchini