Servings
ca 4-6 portioner
Author:
Elin Oresten
Allergener:
⚠️ Mjölk
⚠️ Ägg
Att göra kaka på yoghurt är verkligen så gott och enkelt. Denna variant är så len och go, blir nästan som en bakad cheescake. Mums!
Ingredients
4 ägg
250 gram yoghurt 10 % (ca 2,5 dl)
1 msk majsstärkelse
1 msk honung (valfritt, ej för barn under 1 år)
0,5 tsk vaniljpulver (valfritt)
Valfria bär (valfritt)
Do this:
Sätt på ugnen på 175 grader.
Vispa upp äggen för hand i en ugnsform.
Blanda i yoghurt, majsstärkelse, honung och vanilj i formen. Rör i bären.
Baka i ugnen i 30-35 min. Låt svalna innan servering
Recipe listing
Åldersanpassning:
👶 6-9 mån: skär den i långa greppvänliga bitar
👶 9 mån och uppåt: skär den i små bitar som barnet kan plocka upp lätt med sitt pincettgrepp eller med sked/gaffel.
Här på Knatteplock´s instagram hittar du en video på receptet.