Servings
2-3 barnportioner
Cooking
20 Minutes
Author:
Elin Oresten
Vem vill inte ha päronpaj till frukost eller mellis? Denna ugnsbakade gröt smakar verkligen paj. Servera tillsammans med ”vaniljsås” blanda lite naturell yoghurt med vaniljpulver. Pajen håller i håller i upp till 2 dagar i kylen.
Allergener
⚠️Gluten (välj glutenfria havregryn för att undvika)
⚠️Mjölk (välj en växtbaserad mjölk för att undvika)
⚠️Ägg
Ingredients
- 0,5 banan
1 ägg
0,5 dl valfri mjölkdryck
1 dl havregryn
0,5 tsk vaniljpulver
0,5 tsk mald kardemumma
1 tsk bakpulver
1 litet päron eller 1/2 stort
-
Björntallrik - Dusty Green
Produkter vi har använt
Do this:
Sätt på ugnen på 200 grader.
Ta fram en liten ugnsfast form och mosa bananen med en gaffel i den.
Tillsätt ägg och mjölk. Addera sedan alla torra ingredienser och rör om.
Skär päronen och blanda i formen. Baka i ugnen i ca 20 min. Låt svalna något innan servering.
Recipe listing
Åldersanpassning:
👶6-9 mån: skär i avlånga bitar (ca 3x5 cm)
👶9*-12 mån: skär i små bitar
👶 12 mån +: skär i små bitar, servera med en gaffel/sked
*Från dess att bebisen utvecklat ett pincettgrepp