Category
Frukost/Mellis
Servings
5-10 pcs
Preparation
25 Minutes
Cooking
40 Minutes
Author:
Elin Oresten
⚠️ Spår av gluten (välja garanterat glutenfria havregryn för att undvika)
⚠️ Ägg
Ingredients
1-2 äpplen
1 ägg
0,75 dl havremjöl
1 dl havremjölk eller komjölk
0,5 tsk bakpulver
0,5 tsk kanel (gärna ceylon)
Smör/rapsolja att steka i
Eventuell järnberikning (tex 1 msk redan mixade pumpakärnor eller solrosfrön)
-
Bear plate - Dusty pink
Produkter vi använt
Do this:
Vispa ihop ägg, havremjöl, mjölk, kanel, bakpulver och eventuell järnberikning i en skål. Låt smeten vila i minst 10 min så att havret sväller.
Skala äpplet och skär ut kärnhuset så att det blir ett hål i mitten på äpplet. Skär sedan äpplet i stora ringar, ca 1 cm breda.
Hetta upp smör eller rapsolja i en stekpanna. Doppa sedan ringarna i smeten och lägg dem i stekpannan.
Stek på låg-medel värme i ca 4 min på varje sida. Häll eventuellt lite extra smet på ringarna innan vändning.
Recipe listing
Age Adaptation
👶 From 6 to 9 months:
Serve the apple rings as they are.
👶 From 9* to 12 months:
Serve the apple rings as they are or cut into small pieces of 1x1 cm.
👶 From about 12 months and up:
Serve the apple rings as they are.
* From the time the baby developed a tweezer grip.
💪 Protein from eggs
💪 Carbohydrates from apple and oats
💪 Fat from butter/oil and eggs
💪 Vitamin C from apple