Category
Frukost/Lunch
Servings
8-10 small pancakes/plate ar
Author:
Elin Oresten
Allergener:
⚠️ Ägg (kan bytas ut mot 3 msk kikärtsspad)
⚠️ Mjölk (kan undvikas vid val av växtbaserad mjölk och olja istället för smör)
⚠️ Soja
Goda och näringsrika pannkakor. De är gjorda på soja- och durramjöl vilket är två glutenfria mjölsorter som är fullpackade med näring. Dessa mjölsorter ger även en väldigt god smak, det blir en lite mer nötig och djup smak på pannkakorna.
Genom att använda andra mjölsorter än vetemjöl så kan man komma åt viktiga mineraler och vitaminer till de små. Perfekt sätt att enkelt få till näringsrika pannkakor, bröd våfflor och liknande.
Ingredients
- 1 dl sojamjöl
- 1,5 dl durramjöl
- 0,5 msk bakpulver
- 2 1/2 dl mjölk (växtbaserad eller komjölk)
- 2 msk smält smör (eller neutral olja)
- 1 ägg
- Smör (eller neutral olja) till stekning
Produkter vi har använt
Do this:
- Blanda de torra ingredienserna i en skål. Vispa först ner mjölken, sedan smöret och sist ägget. Vispa till en slät smet.
- Hetta upp en stekpanna med lite smör och klicka ut ca 1 msk smet per pannkaka.
- Grädda ca 1,5 minut, tills det börjar bli lite bubblor på ytan. Vänd och grädda ytterligare ca 1,5 minut.
- Servera gärna med någon c-vitaminrik frukt eller bär, t ex kiwi, hallon eller jordgubbar.
Åldersanpassning
👶 From 6 to 9 months
- Half pancakes
👶 From 9* to 12 months
-Serve in small pieces
*From until the baby has developed a pincer grip
👶 From about 12 months
- Serve the pancake in pieces and feel free to practice using a fork (can be done earlier too)
Recipe listing
Nutrition (selected parts):
💪 Protein from eggs and soy flour
💪 Carbohydrates from soy and sorghum flour
💪 Fat from butter/oil and eggs
💪 Iron from sorghum flour
💪 Phosphorus from soy flour and sorghum flour
💪 Potassium from soy flour
💪 D -vitamin from eggs
💪 Vitamin B9 from soy flour
💪 Vitamin B6 from sorghum flour