Servings
4 vuxenportioner eller 6-8 barnportioner
Author:
Elin Oresten
Allergener:
⚠️Gluten (använd glutenfritt ströbröd för att undvika)
⚠️Mjölk
⚠️Ägg
Ingredients
- 2 st zucchini (ca 600 gram)
- 1 gul lök
- 1 ägg
- 2 dl ströbröd
1,5 dl smulad fetaost (för barn under 1 år rekommenderar jag en ost med mindre salt, tex gouda ost. Välj inte en "lös" ost, tex mozzarella)
- 3 msk finhackad gräslök, persilja eller dill
- 1,5 msk mixade pumpakärnor (valfritt)
- 1 tsk svartpeppar
- 1 tsk salt*
- Svartpeppar
- Rapsolja eller olivolja till stekning
-
Enkel Tallrik - Dusty Grey
Produkter vi har använt
Do this:
- Riv zucchinin grovt. Krama ur vätskan med hjälp av händerna. Låt det sedan rinna på hushållspapper.
- Finhacka löken och stek den mjuk och glansig med lite olja.
- Blanda zucchini och stekt lök med resten av ingredienserna i en skål. Låt det svälla i ca 15 min.
- Hetta upp olja i en stekpanna. Forma små biffar med händerna och lägg dem i stekpannan.
- Stek biffarna på medelvärme i ca 4 min på varje sida. Låt dem få lite färg.
Servera tex med ugnsstekt potatis och ztatsiki.
Åldersanpassning
👶Från 6 till 9 månader
- skär biffarna på hälften eller i långa skivor.
👶Från 9* -12 månader
- skär biffarna i små bitar.
*När bebisen utvecklat ett pincettgrepp👶Från 12 månader och uppåt
- skär biffarna i små bitar. Servera med en gaffel.
Recipe listing
Näring (utvalda delar):
💪Protein från ägg
💪Fett från ost, olja och ägg
💪Kolhydrater från ströbröd
💪Järn från pumpakärnor och ägg
💪Kalcium från ost
💪Vitamin C från zucchini