Servings
Ca 10 små pannkakor
Author:
Elin Oresten
Allergener:
⚠️Mjölk
⚠️Ägg
⚠️Gluten
Detta recept är perfekt om du har massa vällingpulver hemma som du gärna vill bli av med.
Vällingen gör att dessa pannkakor blir naturligt järnrika, och tillsammans med övriga ingredienser blir de en näringsbomb!
Tips! Addera lite bär i smeten det blir otroligt gott!
🔺OBS! Vällingpulver gör att pannkakorna är extra känsliga för värme, så akta så att de inte bränns. Stek därför hellre lite längre på låg värme än att brassa på från början med hög värme.
Ingredients
- 0,5 dl vetemjöl
1 dl vällingpulver
1 dl mjölk (eller vatten)
1 krm salt (för barn över 1 år)
1 tsk bakpulver
2 ägg
1 dl blåbär (valfritt)
Rapsolja och/eller smör
-
Barnskål med sugpropp
Perfekt skål att servera med
Do this:
Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Vispa sedan i mjölk först i bunken och till sist äggen. Hetta upp en stekpanna på medelvärme med rapsolja och/eller smör. Vänd försiktigt pannkakan när det börjar bubbla lite på ytan. Låt svalna något innan servering.
Recipe listing
Åldersanpassning:
👶6-9 månader: skär pannkakorna i halvor eller långa bitar
👶9 månader och uppåt: skär pannkakorna i små munsbitar