Servings
Ca 4-5 vuxenportioner, eller 8-10 barnportioner
Author:
Elin Oresten
Detta måste ju vara definitionen på svenska quesadillas. En riktig sommarvariant på denna goda maträtt i alla fall. Perfekt om man har lite kokt potatis över från en annan måltid.
Rökt lax är rätt salt så jag rekommenderar att man undviker det till bebisar under 1 år. Alternativt endast tar pyttelite för att smaksätta. Man kan också skiva vanlig färsk lax väldigt tunt, så den hinner tillagas i smörgåsgrillen/pannan.
Allergener:
⚠️Gluten
⚠️Fisk
⚠️ Mjölk
Ingredients
- 500 g rå potatis
200 g naturell färskost
0,7 dl hackad gräslök
salt (för barn över 1 år), svartpeppar
saften från 0,5 st citron
150-200 g rökt lax (för barn över 1 år)
8 st tortillabröd
riven ost
gräddfil
Do this:
Skala potatisen. Koka den mjuk.
Mosa potatisen med en gaffel. Blanda med färskost, gräslök och citron. Smaka av med salt och peppar.
Ta fram tortillabröd. Skär dem på hälften. Vik ned den runda kanten ca 1 cm in mot mitten. Klicka ut potatisblandning på ena sidan av tortillabrödet. Toppa med lite lax och riven ost. Vik sedan tortillabrödet två gånger så att det bildar en triangel. Avsluta med att vika in kanten så triangeln sluts (se videon).
Använd en smörgåsgrill eller stek tortillan i en torr stekpanna på medelvärme, tills brödet tagit lite färg.
Servera knytena med lite gräddfil som dipp.
Åldersanpassning
👶6-9 mån: skär dem på hälften
👶9 -12 mån: skär dem i små munsbitar
👶ca 12 mån och uppåt: skär dem på hälften eller servera som de är
Recipe listing
Här på Knatteplock's instagram hittar du även en video på receptet.