Category
Lunch/middag
Author:
Elin Oresten
Allergener:
⚠️ Mjölk
⚠️ Gluten
⚠️ Ärta
Tips på en riktigt läbbig pizza att bjuda på under Halloween!
Ärtkrämen är dessutom näringsrik och det blir ett perfekt sätt att få i barnen lite extra grönsaker under denna högtid.
Ingredients
Do this:
Sätt ugnen på 215 grader.
Mixa ärtor med mascarponeost och citronsaft. Smaka av med salt och peppar.
Skär pizzadegen i små fyrkanter. Sprid ärtkräm på dem. Toppa med ost.
Skär oliverna i bitar som ska användas på pizzorna för att bilda spindlar. Antingen lägger du på olivbitarna innan gräddning, då sitter de bättre sedan. Lägger du på dem efter gräddning blir det finare men de sitter inte fast på samma sätt.
Lägg pizzorna på en plåt med bakplåtspapper. Baka i ugnen i ca 12 minuter, tills de fått färg upp-och nedtill. Lägg på oliverna om du inte redan gjort det.
Recipe listing
Åldersanpassning, servering som plockmat:
👶 6-9 mån: skär pizzorna i långa greppvänliga bitar som barnet kan suga och gnaga på. Skippa oliverna.
👶 9-12 mån: skär pizzorna i små munsbitar
👶 12 mån och uppåt: skär pizzorna i små munsbitar eller servera hela som barnet får gnaga på
Här på Knatteplocks instagram hittar du en video på receptet!