Author:
Elin Oresten
Allergener:
⚠️ Mandel
⚠️ Mjölk
⚠️ Ägg
⚠️ Sesam
Här kommer ett tips på supergoda fluffiga bagels med massa näring! Proteinrika från ägg och keso, samt järnrika från mandelmjöl.

Ingredients
2,5 dl keso
2 stora ägg
5 dl mandelmjöl (går att byta till havremjöl)
1 msk bakpulver
1 msk äppelcidervinäger
0,5 tsk salt (exkludera till barn under 1 år)
1 uppvispat ägg att pensla med
Sesamfrön att toppa med
-
Barntallrik utan uppdelning
-
Bordsunderlägg
Produkter till servering
Do this:
Sätt ugnen på 185 grader.
Mixa ihop keso, ägg och vinäger till en slät vätska/smet.
Blanda ihop de torra ingredienserna för sig och rör sedan i dem i kesoblandningen.
Rulla bitar av den kladdiga degen/smeten till långa bitar och koppla försiktigt ihop dem i ändarna.
Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med ett lätt uppvispat ägg och toppa med sesamfrön.
Baka i ugnen i ca 20 min. Tills de fått färg både upp-och nedtill.
Låt svalna innan du skär i dem. Om ”bagelhålet” växt igen i ugnen kan du försiktigt trycka igenom det så blir det en bagel igen🥯
Recipe listing
Åldersanpassning:
👶 6-9 mån: servera i långa bitar, ca 2x6 cm
👶 9-12 mån: servera i små munsbitar, ca 1x1 cm
👶 12 mån +: servera i mindre bitar eller hela/halva
Här på Knatteplocks instagram hittar du en video på receptet!