Servings
Ca 1-2 portioner
Author:
Elin Oresten
Här kommer ett tips på världens enklaste äppelpaj som man gör på några snabba minuter i stekpannan. Fungerar lika bra till frukost som till mellis eller fika. Detta är också väldigt gott att göra med päron om man hellre vill det.
Allergener:
⚠️Spår av gluten
⚠️Eventuellt mjölk
Ingredients
- 1 skalat äpple
1 msk smör eller rapsolja
1 dl havremjölk eller komjölk
1 dl havregryn
1 tsk ceylonkanel
1 msk sesamfrön, hampafrön eller chiafrön
Yoghurt till servering
Do this:
- Skala och skär äpplet i mindre bitar. Skär det i långa bitar till en bebis utan pincettgrepp (6-9 mån).
Fräs äpplet lite snabbt i smör eller rapsolja i en stekpanna. Häll på mjölken och låt äpplet koka i ett par minuter.
Tillsätt sedan havregryn, kanel och frön. Låt steka i 2-3 minuter till så att havregrynen mjuknar, rör runt försiktigt i stekpannan under tiden.
Servera exempelvis med en klick yoghurt eller servera som den är.
Recipe listing
Åldersanpassning plockmat:
👶6-9 mån: skär äpplet i långa bitar
👶9 mån och uppåt: skär äpplet i små munsbitar
Här på Knatteplock's instagram hittar du även en video på receptet.