Cooking
45 Minutes
Author:
Elin Oresten
Allergener:
⚠️ Stenfrukt
⚠️ Spår av gluten i havre (om man inte väljer glutenfria havregryn)
⚠️ Komjölk (beroende på vilken mjölk man väljer)
Skorpor som är sköna att gnaga på när tänder är på gång. Rekommenderar dessa från 8 månader då de är lite hårdare i konsistensen. Men sen är de perfekta för en liten med kliande mun. Förvara i rumstemperatur i en plåtburk eller liknande. Perfekta att ta med som kladdfri mellis på språng!
Ingredients
1 mogen banan
2,5 dl havremjöl
3 msk osötat äpplemos
1 msk chiafrön
2 msk rapsolja
2 msk mjölk (komjölk eller havremjölk)
0,5 dl finmixat paltbröd (går att byta ut mot lika mängd mixade pumpakärnor)
Valfri kryddning (tex 1 tsk kanel, eller 1 tsk kardemumma och 1 krm vaniljpulver)
Do this:
sätt på ugnen på 180 grader.
Mixa alla ingredienser förutom chiafrön i en bunke. Häll i chiafrön och rör om. Forma långa rullar med blöta händer och lägg på en bakplåtsklädd plåt.
Baka mitt i ugnen i 45 min eller tills de stelnat rejält.
Servering
👶 Från 8 månader och uppåt
- rulla i stänger likt bilden
Recipe listing
Nutrition (selected parts)
💪 Iron from palt bread, chia seeds and oat flour
💪 Good fats from canola oil and chia seeds
💪 Potassium from the banana