Cooking
20-25 Minutes
Author:
Elin Oresten
Recept på underbara sötsyrliga bullar, perfekta att baka om man har lite extra rabarber hemma. Dessa funkar fint som både fika eller lyxigare mellis! Går jättebra att frysa in.
Degen går snabbt att göra och består av bara tre ingredienser som inte kräver jäsning.
Ingredients
4-4,5 dl vetemjöl special
1,5 tsk bakpulver
2,2 dl grekisk yoghurt
- 140 gram rabarber
1 tsk kardemumma
0,5 tsk vaniljpulver (valfritt)
8 st färska dadlar
2 msk mixade solrosfrön eller pumpakärnor (valfritt)
2 msk rapsolja
1 msk valfri mjölkdryck
1 ägg (valfritt)
Do this:
Sätt på ugnen på 180 grader.
Skölj och eventuellt ansa rabarbern om det behövs. Skär rabarbern i små bitar. Koka upp rabarber och kardemumma med en skvätt vatten i en kastrull tills det blir en kräm.
Ta bort kärnorna från dadlarna. Mixa dadlarna med rabarberkrämen, mjölk, vaniljpulver, solrosfrön/pumpakärnor och rapsolja.
Blanda ihop mjöl och bakpulver i en annan bunke och häll sedan i yoghurt. Knåda ihop till en blöt deg.
Kavla ut degen till en stor rektangel på ett mjölat bord, använd mer mjöl för att göra den mer formbar.
Bred över rabarberblandningen över hela degen. Rulla ihop degen till en lång korv. Skär den i bitar på tvären.
Lägg varje bit på en plåt med bakplåtspapper. Platta till dem och pensla med ett lätt uppvispat ägg. Tillaga i ugnen i ca 20-25 min.
Recipe listing
👶Servera som de är från 6 månader. Kan skäras i bitar för bebisar mellan 9-12 månader för att öva pincettgrepp och tuggförmåga.