Servings
Ca 12 muffins
Cooking
30 Minutes
Author:
Elin Oresten
Allergener:
⚠️Ägg
⚠️Mjölk
⚠️Ev. gluten
Världens godaste potatiskakor som görs enkelt i muffinsform. Perfekt tillbehör till kött eller liknande. Eller bara att ha i frysen för att plocka fram när det passar.
Har ni en grötpinneform hemma så kan ni även göra dem i den för bebisar.
Ingredients
- 650 gram potatis
2,5 dl riven ost (jag använder Gouda till bebisar och en mer smakrik ost till andra)
2,5 dl grädde
1 stort eller 2 små ägg
1,5 tsk lökpulver eller en liten riven lök
2 tsk torkad timjan (valfritt)
1 tsk salt eller örtsalt (ej för barn under 1 år)
1 krm svartpeppar
-
Muffinsform i silikon
-
Grötpinneform i silikon
Produkter vi har använt
Do this:
- Sätt ugnen på 200 grader.
Skala och riv potatis grovt.
Blanda ihop alla ingredienser.
Om du inte använder en silikonform: smöra och bröa en muffinsform.
Häll i potatissmeten i muffinsformen.
Grädda i ugnen i ca 30 min. Täck eventuellt med folie om potatiskakorna får mycket färg.
Recipe listing
Åldersanpassning:
👶6-9 mån: skär kakorna i hälften eller använd en grötpinneform
👶9-12 mån: skär kakorna i små bitar (ca 1x1cm)
👶12 mån och uppåt: skär dem i mindre bitar och servera gärna med en gaffel
Här på Knatteplock's instagram hittar du även en video på receptet.