Category
Frukost/mellanmål
Servings
ca 10 st
Author:
Elin Oresten
Allergener:
⚠️ Mjölk
⚠️ Gluten
Scones är ju den perfekta lyxfrukosten, det går snabbt att göra men är så gott! Och dessa med päron och vanilj är extra goda.
Ingredients
3,5 dl vetemjöl eller siktat dinkelmjöl
2 dl havregryn
2 tsk bakpulver
1 tsk vanilpulver (eller 1 vaniljstång)
50 gram kallt smör
1 päron rivet (använd inte ett för moget päron för då går det inte att riva)
1,5 dl yoghurt
1 dl mixade pumpakärnor (valfritt, för mer järn)
-
Haklapp med ärm och vattenavvisande ficka
-
Underlägg i silikon
Produkter till servering
Do this:
Sätt ugnen på 225 grader och lägg bakplåtspapper på en plåt.
Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
Nyp ihop mjölblandningen med smöret till en smulig deg.
Använder du vaniljstång - blanda vaniljfröna med yoghurten först.
Tillsätt yoghurt och rivet päron och rör ihop till en smidig deg.
Forma degen till ca 10 st runda kakor. Nagga eller skär ett ytligt kryss i varje kaka. Toppa med havregryn.
Grädda i ugnen i ca 10-12 min, tills de fått lite gyllene färg över- och undertill.
Recipe listing
Åldersanpassning:
👶 6-9 mån: skär bort eventuella hårda kanter, servera dem i långa bitar (ca 2x6 cm)
👶 9 mån +: skär i små munsbitar eller servera i skivor
Här på Knatteplocks instagram hittar du en video på receptet!