Category
Ostkaka med keso
Servings
4-6 barnportioner
Cooking
50 Minutes
Author:
Elin Oresten
Denna näringsrika ostkaka funkar till de flesta måltider, både som frukost och mellis t.o.m som lunch eller middag. Att äta maträtter som är rika på kalcium är då och då är toppen då det är en viktig mineral för barn som växer.
Allergener:
⚠️ Ägg
⚠️ Mjölk
⚠️ Gluten
⚠️ Mandel
Ingredients
Do this:
- Sätt på ugnen på 175 grader.
- Vispa ihop ägg och keso i en bunke. Blanda i mandelmjöl, vetemjöl, ev. vaniljsocker och mjölk.
- Häll smeten i en smord ugnsform och grädda i mitten av ugnen i ca 50 minuter.
- Låt svalna innan servering. Servera gärna med frukt och/eller bär, och eventuellt en klick grädde för att lyxa till det.
- Håller i ca 4 dagar i kylen och kan frysas.
Recipe listing
Åldersanpassning:
👶 Från 6 till 10 månader
- låt bebisen smaka endast en liten bit pga saltet i keson. Skär en lång bit för en bebis utan pincettgrepp. Ostkakan är mjuk så den kommer gå sönder, men bebisen kan slicka fingrarna och få i sig lite ändå.
👶 Från 10 månader och uppåt
- skär ostkakan i småbitar.
Näring (utvalda delar)
💪 Protein från ägg och keso
💪 Kolhydrater från vetemjöl
💪 Fett från ägg
💪 Kalcium från keso och mjölk
💪 Magnesium från mandelmjöl
💪 D-vitamin från ägg
💪 Vitamin B12 från keso och mjölk