Servings
ca 1-1,5 st grötpinneform eller 1 liten brödform
Author:
Elin Oresten
Allergener:
⚠️ Ägg
⚠️ Mjölk
Detta är en av våra favoritgrejer när det kommer till ”food prep”. Att göra olika slags omelettpinnar eller muffins med fyllning. Vi brukar ta det som finns hemma och slänga i, ibland bara grönsaker och ibland även färdigkokt ris eller liknande.
Detta är perfekt att ha i kylen till kommande luncher och frukostar. Para med något annat eller servera som de är.
Dessutom funkar de fint att göra i en vanlig brödform om du inte har en grötpinneform.
Ingredients
5 ägg
1 dl mjölk eller grädde
1 dl riven ost (valfritt)
1 finriven morot
1 dl finhackad tomat
1/2-1 dl finhackad persilja
-
Silikonform för grötpinnar
Produkt till detta recept
Do this:
Sätt ugnen på 185 grader.
Vispa upp äggen och blanda i mjölk/grädde.
Rör i grönsakerna i äggblandningen.
Häll i äggsmeten i en grötpinneform eller i en bakplåtspapperskläd brödform.
Baka den i ugnen i ca 20-30 min, tills den fått färg och stelnat.
Recipe listing
Åldersanpassning:
👶 Passar från 6 månader
Här på Knatteplocks instagram hittar du en video på receptet!