Servings
4 vuxenportioner eller 6-8 barnportioner
Cooking
20 Minutes
Author:
Elin Oresten
Allergener:
⚠️Ägg (beroende på val av nudlar)
⚠️Gluten (beroende på val av nudlar)
⚠️Jordnöt (skippa jordnötter för att undvika)
Ingredients
- 250 gram valfria nudlar
- 500 gram kycklingfärs
- 1 msk rapsolja
- 2 vitlöksklyftor
- 1 liten röd chili
- 2 morötter
- 2 dl kokosmjölk
- 2 msk fisksås (kan minskas ned något för barn under 1 år)
- 2 msk riven färsk ingefära
- 3 salladslökar
- 1 lime
- Fint mortlade jordnötter (valfritt)
-
Enkel Skål - Dusty Grey
Produkter vi har använt
Do this:
- Ta bort kärnorna från chilin. Finhacka chili och vitlök. Hetta upp rapsolja i en stekpanna och häll i det. Låt steka någon minut och lägg sedan i kycklingfärsen. Stek tills kycklingen är genomstekt.
- Riv morötterna grovt och addera till pannan. Häll sedan i kokosmjölk, fisksås, ingefära och lime.
- Låt puttra i ca 5 min. Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen.
- Hacka salladslöken fint och addera den till färsen.
- Servera såsen med nudlarna och toppa gärna med mortlade jordnötter vid servering.
Recipe listing
Åldersanpassning:
👶Från 6 till 9 månader
- Skär nudlarna i lite längre bitar, ca 4 cm. Servera allt blandat i en djup skål.
👶Från 9* månader och uppåt
- Skär nudlarna i mindre bitar, ca 2 cm. Servera allt blandat i en skål. Servera med en gaffel från ca 12 månader.
*Från dess att bebisen utvecklat ett pincettgrepp
Näring (utvalda delar):
💪Kolhydrater nudlar
💪Fett från rapsolja och kokosmjölk
💪Zink från kyckling
💪Kalium från kyckling, morot och kokosmjölk
💪Vitamin C från lime
💪Vitamin B12 från kyckling